Unicornpuke

dinsdag 17 juli 2012

DIY: 3d kunstwerk uit papier

Hallo! Wil je graag iets zoals dit kunnen maken (bijvoorbeeld als origineel maar goedkoop cadeau)?Klik dan op meer lezen!
Als verjaardagscadeau voor mijn liefje heb ik dit kunstwerkje gemaakt (we zijn beiden nogal pokémonfans :D). Zoals je ziet zitten er papieren popjes in, wat veel tijd kost om te maken, maar het is wel heel leuk en helpt tegen de verveling. Toen ik net begon met papercraften snapte ik er niet zoveel van, maar ik had het toevallig tegengekomen op internet. Je kunt verschillende modellen op het internet vinden en ze bijvoorbeeld ook apart (dus niet in een doos) als cadeau geven. Het is heel origineel en het kost bijna geen geld.

Hier zie je dat ik wat plakband heb gebruikt. Toen had ik nog niet door dat ik beter secondelijm kon gebruiken *facepalm*

Tips!
1. Gebruik een lijm die sterk genoeg is. In het begin gebruikte ik lijm die goed genoeg is voor als je de papiertjes tegen elkaar kunt drukken, maar als je aan het einde zit van je werkje en het moet sluiten, kun je beter een hele sterke lijm gebruiken, omdat je geen punten hebt waarop je kunt drukken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld lichaamsdelen die je op het lichaam moet plaatsen.
2. Als je het beu wordt om aan één bepaald moddeletje te werken kun je beter voor een tijdje stoppen of aan een ander werken/beginnen. Je wilt het niet slordig doen want dan is het resultaat niet goed. Je moet heel precies te werk gaan.
3. Als het kunstwerkje tegen een bepaalde datum klaar moet zijn kun je beter zo vroeg mogelijk beginnen. Aan mijn 3d kunstwerk heb ik ongeveer 2 weken bezig gezeten (met een paar dagen pauze, anders wordt het ook maar eentonig, een hele tijd vouwen en plakken).
4. Als je knipt en vouwt kun je beter wat verder vouwen dan de vouwlijn van de echte tekening, zodat je zeker geen wit kunt zien. Je ziet dit goed op volgende foto.

5. Begin bij iets gemakkelijk, daarna kun je steeds moeilijkere dingen proberen. Als je te moeilijk begint kan het heel ingewikkeld worden en dat willen we niet.
6. Als je iets kleins moet maken (zoals een waterspetter dat je in mijn kunstwerkje ziet) kun je een pincet gebruiken. Deze kan handig zijn als je heel precies moet werken.


Wat vind jij ervan? Wil je het ook eens proberen? Laat me dan zeker weten hoe het is afgelopen.
Unicorn


1 opmerking:

Laat een reactie achter! :)