Unicornpuke

dinsdag 17 juli 2012

DIY: leuke effecten voor analoge camera

Hallo! Vandaag zou ik graag een paar van mijn ideetjes over fotografie aan jullie willen voorstellen. Als je een analoge camera of een wegwerp camera hebt staan, maar je wilt ze laten ontwikkelen met een effectje op, klik dan op 'meer lezen' voor ideetjes.

1. Als je de foto's een kleurtje wilt geven kun je glas of plastiek inkleuren met nagellak en voor de lens of de flits houden. Het geeft allebei een ander, maar leuk effect.

2. Deze moet je wel op de computer doen, maar als je 2 wegwerpcameratjes koopt en ze aan elkaar vastplakt op oogafstand kun je 3d-foto's maken. Deze zullen waarschijnlijk niet perfect zijn maar het is goedkoop en leuk om eens te proberen. Als de foto's ontwikkeld zijn kun je ze inscannen en ze met een speciaal programma omzetten naar een 3d-foto.3. Je kunt ook verschillende leuke camera's vinden bij 'lomography'. Ikzelf wil de 360° spinner, maar omdat ik aan het sparen ben zal ik hem misschien niet kopen. Ik vind de camera's wel vet :) De foto's hebben dan automatisch een leuk effect, en je kunt kiezen uit een groot assortiment camera's. Hebben jullie er één van, willen jullie dan zeggen wat je ervan vindt?

Fisheye


4. Dit ideetje vind ik ook heel erg leuk. Je maakt maskers of attributen uit papier of karton en plakt ze op een stok. Je kunt leuke en creatieve foto's maken door te poseren met je creatie of andere mensen laten poseren.

5. Je kunt een vintage-achtig randje creëren door uit een stukje papier een cirkel te snijden en de cirkel voor de lens te plakken, zodat je vaag aan de randjes van de foto de vorm van de cirkel ziet.

6. Je kunt elke week/maand/jaar een foto van iets trekken en pas een tijd later laten ontwikkelen. Dan zie je goed hoeveel het voorwerp/persoon is veranderd in die tijd. Dit kun je ook met een digitale camera doen, maar ik vind dit leuker omdat het nog een 'verrassing' blijft zeg maar.

Ziezo, dat waren mijn ideetjes. Wat vind jij ervan? Heb jij ook ideeën?
Ik had deze btw allemaal eens geprobeerd, het wordt tijd dat ik mijn rolletjes eens laat ontwikkelen en dan zal ik er zeker een post van maken!
Unicorn

1 opmerking:

  1. Tof! Ik heb dan wel geen analoge camera, maar het klinkt allemaal erg leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter! :)